Блог

IMG_6758

Защо е по-добре да са дървени играчките ?

Нашите деца са надарени със скрити възможности и сила, които сме длъжни да развием от ранна детска възраст.

Един от най-лесните начини да го постигнем е да ги образоваме, както  и  да запалим тяхното въображение чрез игра.

Още няколко месечни бебета започват да откриват света чрез играчки. Това любопитство ги съпровожда през цялото детство и е добре да им показваме света чрез красиви и полезни играчки и занимания.

 

Дървените играчки са :

 

  • по-здрави

Няма друг материал за играчки, който да издържи на постоянното експлоатиране от страна на децата. Една качествена дървена играчка остава във времето и може да се предаде в поколенията. Така остава страхотен сантиментален спомен за някоя любима играчка .

  • по-красиви

Безспорно изработката им е много по-естетически красива от изцяло пласмасовите играчки. Например една дървена детска кухня може дори да седи красиво в интериора.

  •  по-безопасни

Малчуганите обичат да слагат всичко в устата си, включително и техните играчки. Пластмасата, използвана за производството на повечето детски играчки, може да съдържа вредни токсини, което да доведе до алергична реакция.

  • природосъобазни

Дървените играчки са екологично и нетоксично решение, тъй като са изработени от естествени материали. За разлика от пластмасата, дървото се разгражда по-лесно и няма да навреди на околната среда.

  • образователни са

Дървените играчки стимулират детската креативност, въображение и развиват мисленето на децата. Чрез тях детето опознава света и се учи на форми, цветове, текстури, пространства и така развива интелектуални и творчески способности. Играта с тях е по-спокойна, бавна и дава възможност детето да запали своето въображение по естествен начин.

  • не вдигат шум

Липсата на различни звукови ефекти помага децата да се съсредоточават повече , а родителите да си починат от излишния шум . Децата стават по-спокойни, концентрирани  и им се ангажира вниманието  за повече време.

  • близко до природата

Дървото е сред най-старите материали, ползвани от човечеството в бита. Когато децата си играят с тях те се допират и усещат естествени материи. Това помага и за любовта им към природата и цененето на околната среда.

 

Избирайки дървени играчки осигуряваме щастие, усмивки и спокойна игра на децата. Знанията, получени естествено чрез игра, остават трайно и разбира се  увеличават естественото  желание  за още игри, пораждат въпроси и насърчават любопитството.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *